1

Az antioxidáns veszélyei

Tény, hogy szervezetünk működéséhez sok vitaminra és ásványi anyagra van szükség. Ám létezik egy bizonyos határ, ami már egészségtelen. A túl sok mesterséges vitamin bejuttatása nemhogy egészséges, hanem káros a szervezetre. Az antioxidáns veszélyei közé sorolhatjuk a túlzott vitaminfogyasztást. Főleg a zsírban oldódó vitaminok okozhatnak komoly problémákat.

Az antioxidáns veszélyei nem elhanyagolhatók. A legfontosabb antioxidánsnak minősülő C-vitamin, habár vízben oldódik, mégis okozhat problémát, mellékhatásként hasmenés jelentkezhet. A táplálékkiegészítő azonnali abbahagyásával orvosolható a probléma. A másik fontos antioxidáns az E-vitamin. Ez zsírban oldódik, így sokkal nagyobb kockázatokkal járhat a túl nagy mennyiségben való fogyasztása. Ha felgyűl a szervezetben, állandósult fejfájást okozhat.

Antioxidáns veszélyei

Antioxidáns veszélyei

Ha egészségesen táplálkozunk, és nem szedünk vitaminnal dúsított táplálékkiegészítőt, akkor nem kell félnünk az antioxidáns veszélyeitől. A csak élelmiszerekből a szervezetbe bejutott antioxidáns mennyisége nem veszélyes. Mivel szervezetünk is termel bizonyos mennyiségű antioxidánst, így érdemes odafigyelni a mesterségesen előállított antioxidánsok bevitt mennyiségére.

Az antioxidáns veszélyei közé sorolhatjuk még a nemrég felfedezett hatást, miszerint a túl nagy mennyiségben fogyasztott szintetikus antioxidánsok csökkenthetik a szervezet azon képességét, hogy az izmokhoz oxigént szállítson. Semmi nem garantálja, hogy a túlzott antioxidáns fogyasztástól egészségesebbek leszünk. Mindenféle táplálékkiegészítő tabletta szedését fontoljuk meg, mert soha nem lehetünk biztosak abban, hogy a szervezetünknek ezzel jót teszünk-e.

  
Iktatva: Antioxidáns Címkék: , , , ,

Egy hozzászólás "Az antioxidáns veszélyei"

  1. olvasó szerint:

    Vitaminkészítményeket nem kéne zsedni….CSak zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani azok helyett, és a selejt cuccoakt(aka külföldi, és ellenőrizetlen) kitiltani az országból a vezetéssel együtt. De a fogyasztóvédőket lefizetik súlyosan.

Írj most.

Küldés
Antioxidáns 2024