0

Az antioxidáns szint

Optimális esetben a szabadgyök és antioxidáns szint egyensúlyban van, vagy az utóbbi javára billen át a mérleg nyelve. Ezzel az állapottal sajnos egyre ritkábban és egyre kevesebb ember büszkélkedhet, ugyanis annyira sok káros környezeti hatás éri szervezetünket, hogy az már önmagában elég lenne ahhoz, hogy jelentősen megnőjön a szabadgyökök száma.

Nem mellékes, hogy rendszertelen táplálkozással, helytelen szokásokkal és életmóddal nagyban hozzájárulunk a szabadgyökök elszaporodásához, következésképpen szervezetünk legyengüléséhez. Ilyenek a dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás, a felelőtlen gyógyszerszedés, az egyoldalú táplálkozás és a stresszes életmód. Az antioxidáns szint ilyen esetekben annyira alacsony a testünkben, hogy az antioxidánsok képtelenek felvenni a harcot a romboló szabadgyökökkel szemben.

Antioxidáns szint

Antioxidáns szint

Alacsony antioxidáns szint esetében a szabadgyökök lassan de biztosan leépítik szervezetünket. Szabad molekula után kutatva károsítják a szöveteket és sejtjeinket. A sejtek roncsolódása pedig újabb szabadgyököket eredményez, beindul a hógolyó hatás. Kialakul az érelmeszesedés, ennek következtében számos szív- és érrendszeri megbetegedés, valamint szellemi leépülés is kezdetét veszi. Látási problémák lépnek fel, mivel a szabadgyökök a szemünket is károsítják.

Arra kell törekednünk, hogy az antioxidáns szint a testünkben megfelelő értékek közt mozogjon. Ezt a káros szokások elhagyásával, kiegyensúlyozott táplálkozással és a stresszhelyzetek elkerülésével érhetjük el. Van arra is lehetőség – különböző mérési technikák segítségével -, hogy leellenőriztessük testünk antioxidáns szintjét.

  
Iktatva: Antioxidáns Címkék: ,

Írj most.

Küldés
Antioxidáns 2024