0

Az antioxidáns áfonya

Az áfonyát méltán hívják csodanövénynek, melyet több mint ezer éve használnak hasmenés és skorbut esetén. Gyomorbetegségekre és menstruációs problémákra rögtön hat. Ezen felül használják izomgörcsök, fibrocisztás emlőbetegségek, keringési problémák, érelmeszesedés és trombózis esetén. Mindemellett vérnyomáscsökkentő hatású és nagyon gazdag antioxidánsban az áfonya. Cukorbetegek számára is ajánlott a fogyasztása.

Az erdei gyümölcsök közül az áfonyának legmagasabb az antioxidáns tartalma. Terápiás célokra főként frissen leszedett formában fogyasztják. Antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságának köszönhetően gátolja az öregedés folyamatát, jó Alzheimer-kór, rák és szívbetegségek ellen. Naponta egy fél csésze áfonyával fel lehet venni a harcot a rák elleni küzdelemben. Tartalmaz A-, C- és E-vitamint, valamint antocianidineket és flavonoidokat.

Antioxidáns áfonya

Antioxidáns áfonya

Egy angol tanulmány szerint az antioxidáns áfonya növeli a koncentrációt, és javítja a memóriát fogyasztása után még öt órával is. A tanulmányban önkéntesek vettek részt, közülük egyik csoport áfonyás shaket, a másik közönséges italt fogyasztott. Néhány óra elteltével az utóbbi csoportba tartozók szellemi képessége 15-20%-kal alacsonyabb volt az első csoportban résztvevőknél. A brit kutatók úgy vélik, hogy az áfonyában található andioxidánsok serkentik az agyban található véráramlást, és tartják „éberen” az agyat.

Az antioxidáns áfonyát bőrápolásra is használják: 2 csésze barna cukrot 2 teáskanál őrölt fekete áfonyával és 3 evőkanál citromlével keverjünk össze, vigyük fel arcunkra, majd 10-15 perc után mossuk le. Lágyabb, selymesebb lesz tőle bőrünk.

  
Iktatva: Antioxidáns Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Antioxidáns 2024