0

Antioxidáns zöldségek

Az antioxidáns tartalmú zöldségek rendkívül jó hatással vannak az emberi szervezetre, mivel nagyban javítják az egészségi állapotot. Az antioxidánsokat érdemes alkalmazni fertőzések, gyulladások kezelésére, ugyanis megakadályozza a vírusok és baktériumok sejtfalhoz való tapadását. A leghasznosabb, ha természetes formában juttatjuk a szervezetbe, pl. antioxidáns tartalmú zöldségek fogyasztása által.

Antioxidánsok a zöldségekben természetes formában nagy számban előfordulnak. Ilyen például a paprika, a zeller, a paradicsom, a sütőtök, az avokádó, a brokkoli, a fokhagyma, a spárga, a spenót, az articsóka és a sárgarépa. Ezeknek a zöldségeknek az antioxidáns tartalmuk igen magas. Állatkísérletek bizonyították, hogy a zöldségekben található antioxidánsok nem csak a gyulladásokat csökkentik, hanem a rákos megbetegedések kockázatát is csökkentik, ugyanakkor megakadályozzák a daganat növekedését.

Antioxidáns zöldségek

Antioxidáns zöldségek

Az antioxidáns tartalmú zöldségek segítenek megakadályozni a DNS-ek károsodását is, s ezzel nagyban segítik az öregedés lassítását. A paradicsomban található likopin antioxidáns a daganatos betegek számára nagyon fontos, de a rákos megbetegedések kialakulásának veszélyét is csökkenti. A fokhagyma nélkülözhetetlen az étrendből. Kiváló immunrendszer erősítő hatása mellett rendkívül jó fertőtlenítő, és antioxidáns tartalmának köszönhetően közömbösíti a szabadgyököket.

Az antioxidáns tartalmú zöldségek fogyasztása nemcsak az egészségünk miatt fontos, hanem szépségünk megőrzése végett is. Az antioxidánsoknak ugyanis nagy szerepük van a bőr és a hámsejtek megújulásában, valamint öregedésgátló hatásáról is híres.

  
Iktatva: Antioxidáns Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Antioxidáns 2024