0

Antioxidáns teszt

Szervezetünkben a káros hatások miatt egyre nő a szabadgyökök szintje. Sajnos nem viszünk be annyi antioxidánst szervezetünkbe, amennyi segítene megkötni a szabadgyökök mennyiségét. Azt, hogy milyen mértékben van antioxidáns a szervezetünkben, egy antioxidáns teszt mutathatja ki. Ilyen speciális tesztcsíkot kaphatunk már a patikákban is, amit akár mi magunk otthon is elvégezhetünk.

Az antioxidáns teszt segítségével több minden kimutatható, de leginkább a különböző vitaminok szintjét mérik ezzel a teszttel. Ilyen például az E-vitamin, B12-vitamin, C-vitamin és a szelén. Ezek a legfontosabb antioxidánsok. Testünk vitaminszintjét egy alapos vérvizsgálattal is ki lehet mutatni.

Antioxidáns teszt

Antioxidáns teszt

A különböző tesztek, így az antioxidáns teszt is kimutathatja, hogy szervezetünket mennyire károsították vagy tették tönkre a szabadgyökök. Bár sok mindent ki tudnak mutatni egy ilyen teszt segítségével, azt azért ne feledjük, hogy szervezetünk napról napra változik, függően attól, hogy milyen táplálékot veszünk magunkhoz.

Az antioxidáns teszt segítségével kimutatható bőrünk karotinoid szintje (ami a sárgarépában található nagy dózisban), ezáltal tudhatjuk meg, hogy bőrünk mennyi antioxidánst tartalmaz. Ezek a tesztek bár megbízhatóak, mégsem adnak teljes képet azzal kapcsolatban, hogy szervezetünk milyen állapotban van, hisz csak a vitaminok szintjét mérik. Ez nem azt mutatja, hogy mennyire vagyunk egészségesek, hanem hogy szervezetünkben mennyi vitamin van.

  
Iktatva: Antioxidáns Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Antioxidáns 2024