0

Antioxidáns paradicsom

Az egyik legkedveltebb, világhírű zöldség a paradicsom. Amerikából indult hódító útjára. Fogyasztását mindig is ajánlották, hisz nagyon egészséges, és nem utolsósorban finom is. Kutatók nemrég felfedezték, hogy a paradicsomban található likopin sokkal erőteljesebb antioxidáns, mint a C- vagy E- vitamin. Ezért jótékony hatású antioxidáns a paradicsom.

Az antioxidáns paradicsom tízszer erőteljesebb antioxidáns hatással rendelkezik, mint az E-vitamin vagy a C-vitamin. Bár az üvegházban termelt paradicsomban kevesebb a likopin, de kutatások kimutatták, hogy a feldolgozás során nem csökken a mennyiség. Épp ezért a paradicsompürében vagy ivólében sokkal koncentráltabban van jelen ez a jótékony segítő anyag.

Antioxidáns paradicsom

Antioxidáns paradicsom

A különböző rákos megbetegedések megelőzésében is sokat segíthet az antioxidáns paradicsom. Az érelmeszesedés kialakulásában nagy szerepet játszanak a szabadgyökök, amit az antioxidánsok segítségével győzhetünk le. Nyugodtan főzhetjük is a paradicsomot, például szósznak, mert jótékony hatását így sem veszti el.

Tény, hogy nem könnyű, főleg télen friss paradicsomot beszerezni. Nem is kell: vegyük elő a spájzból a nyáron elrakott házi paradicsomszószt vagy ivólét. Egy pohár igazi antioxidáns paradicsom ivólé annyi antioxidánst tartalmaz, mint 40 dkg friss zöldség. Tegyünk hozzá friss zöldfűszereket, így igazi finomságot kapunk, ami nem mellékesen nagyon egészséges a fűszerek jótékony hatásainak köszönhetően is.

  
Iktatva: Antioxidáns Címkék: , , , , ,

Írj most.

Küldés
Antioxidáns 2024