0

Antioxidáns kén-dioxid

A kén-dioxid egy nagyon káros kémiai vegyület, amely azon kívül, hogy mérgező, és pusztítja a sejteket, nagyon erős szagú színtelen anyag. Ennek ellenére nagyon sok iparágban felhasználják, leginkább a tartósításban, aszalásban, valamint olyan alkoholos italok készítésénél, mint a borok, pezsgők. Az antioxidáns kén-dioxid a borok előállításánál játszik fontos szerepet.

A kén-dioxid antioxidáns azért nagyon fontos a tartósításban, mert megakadályozza az oxidációt, ezzel megakadályozván azt, hogy az élelmiszer elromoljon, színt váltson vagy megavasodjon. Nagyon fontos az, hogy a kén-dioxidot megfelelő adagokban használják borok készítésénél vagy tartósításnál, mivel ha túl sok kén-dioxidot tartalmaz egy termék, az nagyon nagy károsodásokat okozhat a szervezetben. Ilyen például a fejfájás, a vörös vérsejtek pusztítása, mely idegrendszeri zavart és rosszullétet is okozhat.

Antioxidáns kén-dioxid

Antioxidáns kén-dioxid

A kén-dioxid hasznos az antioxidáns szempontjából, viszont nagyban károsítja a B-vitamin háztartást. A B-vitamin hiánya pedig anyagcsere-, idegrendszeri- és bőrproblémákat okozhat. A csomagolásokon E220-ként feltüntetett kén-dioxid adagolására csak abban az esetben kerül sor, ha azt más anyagokkal nem tudják megvalósítani.

 A kén-dioxid antioxidánst a borból is ki szeretnék vonni. Forgalmaznak már kén-dioxid nélküli borokat Németországban, Franciaországban és Angliában, mivel így nem annyira káros a szervezet számára. Az antioxidánsok bevitele nagyon fontos, ám ha tehetjük, akkor ezt természetes anyagok bevitelével, gyümölcsökkel, zöldségekkel valósítsuk meg.

  
Iktatva: Antioxidáns Címkék: , , , , ,

Írj most.

Küldés
Antioxidáns 2024