0

Antioxidáns gyümölcsök pozitív tulajdonságairól

Antioxidáns gyümölcsök alatt azokat a gyümölcsöket értjük, amelyek olyan vegyületeket tartalmaznak, melyek antioxidánsként viselkedve elpusztítják a szabadgyököket. Az egyik ilyen antioxidáns gyümölcs a sárgadinnye. A sárgadinnye számtalan jó tulajdonsággal bír, szinte gyógynövényként tartják számon, nagyon sok béta-karotint, A-vitamint tartalmaz, amelyek kiváló antioxidánsok.

Az antioxidáns gyümölcsök közül kiemelkedő még az áfonya. Az áfonyát nagyon sok módon hasznosítják a gyógyászatban. Pterostilbene nevű antioxidáns található benne, amely csökkenti a gyomor- és vastagbélrák kialakulásának kockázatát. A fekete áfonya által bevitt antioxidánsok jótékonyan hatnak az érrendszerre, a keringésre, az immunrendszerre, ugyanakkor a dohányzás által okozott károkat is orvosolja.

Antioxidáns gyümölcsök

Antioxidáns gyümölcsök

Mint oly sok gyümölcs, a málna is kiváló antioxidáns. Kiváló hasmenés ellen, és főként terhes nőknek ajánlott, hisz csökkenti a vetélés kockázatát. Emellett nagyon sok C-vitamint tartalmaz és olyan hasznos anyagokat, amelyek erősítik az immunrendszert, lerövidítik a gyógyulási folyamatokat, és a rákos megbetegedések kockázatát is csökkentik. Fertőzésekre és gyulladás kezelésére is kiváló.

Az antioxidáns gyümölcsök közül a narancs több mint 170 féle antioxidánst tartalmaz. A narancs napi fogyasztása biztosítani tudja a szervezetünk számára elegendő antioxidáns bevitelt. A narancs nagyon sok C- és E-vitamint tartalmaz, ezen kívül olyan antioxidáns hatással bír, amely semlegesíti az anyagcsere következtében termelt szabadgyököket azelőtt, hogy azok kárt tennének a sejtjeinkben.

  
Iktatva: Antioxidáns Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Antioxidáns 2024