0

Antioxidáns gyógytea

Rengeteg ember fogyaszt különböző teákat, de kevesen tudják, hogy a teáknak általánosságban is gyógyhatásuk van. Gondoljunk a kamilla-, csalán-, esetleg a bodzateákra. Vannak kifejezetten antioxidáns gyógyteák is, amelyek segítenek megkötni a szervezetben felszabaduló szabadgyököket, így segítenek megőrizni vitalitásunkat. Ilyenek a fekete, zöld, fehér vagy épp a rooibos teák.

Ha igazi antioxidáns gyógyteát szeretnénk inni, akkor ne a filteresek között válogassunk, hiszen azok csak a levéltöredéket tartalmazzák. Vegyünk igazi leveleket tartalmazó teát, és magunk készítsünk belőle nedűt. Általában egy teához egy kiskanál gyógytea szükséges, forró de nem felfőtt víz, és 4-5 perc múlva már fogyasztható is.

Antioxidáns gyógytea

Antioxidáns gyógytea

A legismertebb antioxidáns gyógytea a fekete és a zöld tea. A zöld tea polifenolokat tartalmaz, ami segít a szív- és érrendszeri problémák megelőzésében. Közismert, hogy a zöld tea még vízhajtó hatású is, ezért isszák a fogyni vágyók. Még nem annyira ismert a fehér tea, de jó róla tudni, hogy kétszer annyi antioxidánst tartalmaz, mint a zöld tea, mivel kevésbé van feldolgozva.

A rooibos tea is antioxidáns gyógytea, ugyanúgy, mint a maté tea. Míg a rooibos koffeinmentes, s így egész nap fogyasztható, addig a maté erős élénkítő hatású. Éppen ezért ezt inkább reggel fogyasszuk. Mindegy, hogy melyik antioxidáns tea a kedvencünk, ezek mind antioxidánsokat tartalmaznak.

  
Iktatva: Antioxidáns Címkék: , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Antioxidáns 2024