0

Antioxidáns, fehérjék okozta károk helyreállítására

Az antioxidánsok olyan anyagok, amelyek a növényi és állati szervezetekben találhatóak meg. Legfőbb szerepük az, hogy megszüntessék a szabadgyökök által okozott károsodásokat. Vannak olyan fehérjék, amelyek hatására elszaporodnak a szabadgyökök. Az antioxidánsoknak ebben az esetben nagyon nagy szerepük van, hisz ha felborul az antioxidánsok és szabadgyökök közti egyensúly, az olyan betegségekhez vezethet, mint a rák, érelmeszesedés és tüdőbetegségek, valamint legyengül az immunrendszer.

Az antioxidánsok egyes fehérjék okozta károkat is regenerálják. A kutatók nem régiben az M2 fehérjével kísérletezve bebizonyították azt, hogy ez a típusú fehérje nagyon káros a nátriumcsatornákra. Ezt követően olyan anyagokat vittek be a szervezetbe, amelyek antioxidáns tartalma magas, és ennek hatására a sejtek megőrizték épségüket.

Antioxidáns fehérjék

Antioxidáns fehérjék

A túlzott állati fehérjebevitel abszolút nem ajánlott. Egyrészt azért, mert növekedik a koleszterinszint, mely elhízáshoz vezethet, a másik fő ok pedig az, hogy nagyon sok húgysav rakódik le az izmokban. Hetente csak egyszer fogyasszunk vörös húst, ehelyett előtérbe helyezhetjük a tengeri herkentyűket, hisz rengeteg omega3 zsírsavat tartalmaznak, és ez nagyon hasznos.

Az antioxidánsok napi bevitele nagyon fontos. Naponta legalább 5-6000 ORAC-értékű antioxidánst kell bevinnünk. Ezzel nagyon sokat teszünk azért, hogy megelőzzünk bizonyos betegségeket. A fehérjék is létfontosságúak, viszont inkább a zöldségeket és a gyümölcsöket helyezzünk előtérbe étrendünk összeállításánál.

  
Iktatva: Antioxidáns Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Antioxidáns 2024