0

A szabadgyökfogók tulajdonságai

Az antioxidánsok olyan szabadgyökfogók, melyek megkötik a szervezetben található szabadgyököket, meggátolva ezáltal, hogy újabb oxidációs folyamatot indítsanak be. A szabadgyökök ugyanis olyan sejtkárosító folyamatokért felelősek, melyek során egy év leforgása alatt szervezetünk akár három évet is öregedhet, továbbá az idő előrehaladtával szív- és érrendszeri megbetegedések, agyvérzés, infarktus, emésztési problémák és daganatos megbetegedések alakulhatnak ki.

A leghatásosabb szabadgyökfogók az A-, C-, E-vitamin, valamint a szelén. Ezek a növényekben található antioxidánsok nemcsak egészségesek és hatásosak, hanem gyors méregtelenítő tulajdonságuk révén meggátolják a szabadgyökök sejtpusztító tevékenységét, továbbá az immunrendszert erősítve védelmet nyújtanak a környezetből szervezetünkbe betörni szándékozó méreganyagok ellen. Ezen antioxidánsok együttes fogyasztása ajánlott, mivel hatást gyakorolnak egymásra, felerősítik egymás jótékony hatásait.

Szabadgyökfogók

Szabadgyökfogók

Nem utolsó sorban a fent említett szabadgyökfogók a sejtregeneráló folyamatokban is részt vesznek, segítenek helyreállítani a szabadgyökök által létrehozott sejtpusztulást. Ezen vitaminok, molekulás és ásványi anyagok hiánya esetén súlyos szív- és érrendszeri, valamint daganatos megbetegedések alakulhatnak ki.

Figyeljünk tehát oda arra, hogy minél nagyobb mennyiségben vigyünk szabadgyökfogó antioxidánsokat szervezetünkbe, melyek feloldják a stresszt, és jó közérzetet biztosítva javítják az anyagcserét és az emésztési folyamatokat. Rendszeres fogyasztásukkal akár egyharmaddal is meghosszabbítható szervezetünk élettartama. Nem mellesleg az antioxidánsok fogyókúrához is kiválóan alkalmasak, mivel felgyorsítják az anyagcserét és az emésztési folyamatot, meggátolva a zsírlerakódást.

  
Iktatva: Szabadgyök Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Antioxidáns 2024