0

A dinnye kiváló antioxidáns fogyás elősegítése szempontjából

Az antioxidánsok a természet legegészségesebb méregtelenítői, ugyanis kizárólag gyümölcsök és zöldségek fogyasztása révén juthatunk hozzájuk természetes formában. Az antioxidáns fogyás-elősegítő is egyben, mivel felgyorsítja és javítja a tápláléklebontó folyamatot, melynek következtében felgyorsul az anyagcsere is. Ez a legegészségesebb és legtermészetesebb módja a súlyvesztésnek.

Az antioxidáns fogyás egy kevésbé ismert, bár igen eredményes elősegítője a dinnye. Ez a közkedvelt finomság, bár nem élvezhető az év minden napján, mégis hatékony méregtelenítőnek és fogyást előidéző gyümölcsnek bizonyult különböző kutatások szerint. Mivel alacsony a kalóriatartalmuk, és több mint 80 százalékuk víz, a görög- és sárgadinnye kiváló vízhajtók is egyben, továbbá megtisztítják a bélfalakat a lerakódott zsíroktól és méreganyagoktól.

Antioxidáns fogyás

Antioxidáns fogyás

Ezen funkciója miatt a dinnye kiválóan alkalmas az antioxidáns fogyáshoz. Nem utolsó sorban nagy mennyiségben tartalmaz folsavat és A-vitamint, C-vitamint, B-vitamint, kalciumot, káliumot, vasat és fluort, melyek nagymértékben javítják a sejtek működését és anyagcseréjét, továbbá erősítik az immunrendszert.

Mindemellett nem kell tartanunk az éhenhalástól sem a dinnyediéta ideje alatt, ugyanis a lédús dinnye laktat is, ezért csökken az éhségérzet az antioxidáns fogyás ideje alatt. Legyen szó görög- vagy sárgadinnyéről, melyek nagyjából megegyező számú antioxidánst tartalmaznak, a dinnye az egyik legtermészetesebb méregtelenítő gyümölcs a világon. Sajnos csak nyáron lehet hozzájutni e vitaminbombához, ezért minél gyakrabban éljünk az év ezen időszakában a dinnyefogyasztás lehetőségével.

  
Iktatva: Antioxidáns Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Antioxidáns 2024