0

Érdekességek az antioxidánsokban gazdag élelmiszerek sokaságáról

Ahhoz, hogy lelassítsuk az öregedést, és megpróbáljuk elkerülni a különböző betegségeket, figyelnünk kell arra, hogy megfelelően táplálkozzunk és pótoljuk a hiányzó tápanyagokat. Vegyük sorra az antioxidánsokban gazdag élelmiszerek sokaságát!

 Orvosunk összeállíthat nekünk egy étrendet, amellyel védeni tudjuk szervezetünket egy adott betegségtől. Az antioxidánsokban gazdag élelmiszerek segítségével étrendünk segíthet csökkenteni a vérnyomást, megőrizni a jó látást, és ami a legfontosabb, segíthet megelőzni a rákos megbetegedéseket és az olyan kórokat, mint az Alzheimer vagy a Parkinson kór.

Antioxidánsokban gazdag élelmiszerek

Antioxidánsokban gazdag élelmiszerek

 Érdekes dolog, de az ételek színei is árulkodnak magukról. Az antioxidánsokban gazdag élelmiszerek általában élénk színekben kívántatják magukat. Az ilyen élelmiszereket négy fő csoportra oszthatjuk: gyümölcsök, zöldségek, olajos magvak, valamint fűszerek és egyéb ételek. Az első kategória a piros és lila bogyós gyümölcsöket foglalja magába, mint a szőlő, ribizli vagy áfonya. A másodikban a zöld színű ételek (spenót, saláta, brokkoli), a harmadik csoportba pedig az immunrendszert erősítő dió és mogyoró található, míg az utolsó csoportba tartoznak a teák és a fűszerek (pl. fahéj és oregánó).

Képzeljük csak el, hogy egy romantikus vacsora alatt is mennyi antioxidánsban gazdag élelmiszert fogyasztunk, ha a menüben szerepelnek a zöldségek, egy finom csokis desszert és a vörösbor. Azt még tegyük hozzá a csinos hölgyolvasók számára, hogy nem is hizlal az ilyen könnyed menü.

 

  
Iktatva: Ételek Címkék: ,

Írj most.

Küldés
Antioxidáns 2024