Hírek zöldségek és Antioxidáns témában

Mi alapján alakult ki az antioxidáns lista?

Mi alapján alakult ki az antioxidáns lista?

Az antioxidánsok felelősek azért, hogy megvédjenek bennünket a szabadgyökök káros hatásaitól. A tudósok épp ezért leteszteltek jó néhány gyümölcsöt és zöldséget, hogy megtudhassuk, melyiknek a legmagasabb az antioxidáns szintje. Ezt ORAC-mértéknek nevezték el. Az antioxidáns lista elején a 2000-et meghaladó növények találhatóak: az aszalt szilva, az akai bogyó, a gránátalma,… Tovább: Mi alapján alakult ki az antioxidáns lista? »

Miben található antioxidáns karotinoid?

Miben található antioxidáns karotinoid?

A karotinoid egy nagyon fontos antioxidáns, mely főként a sárgarépában, paradicsomban, brokkoliban, spenótban és a gyümölcsökben található meg. Az antioxidáns karotinoid megakadályozza az oxidációs folyamatokat, ezzel védve szervezetünket. A karotinoid főként a gyümölcsök és zöldségek színéért felelős. Az antioxidáns karotinoid nagy mennyiségben megtalálható a sárgarépában. A sárgarépa nagyon sok béta-karotint… Tovább: Miben található antioxidáns karotinoid? »

Antioxidáns gyümölcsök, zöldségek

Antioxidáns gyümölcsök, zöldségek

Az antioxidáns gyümölcsök, zöldségek fogyasztása nagyon fontos azért, hogy megőrizzük az egészségünket. Az antioxidáns bevitele a szervezetbe legnagyobb mértékben akkor teljesíthető, ha nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk. Ez azért fontos, mert az antioxidánsok megölik a szabadgyököket, ezáltal nem károsodnak a sejtjeink, így csökken a rákos megbetegedés kockázata. Antioxidáns gyümölcsök:… Tovább: Antioxidáns gyümölcsök, zöldségek »

Antioxidáns italok

Antioxidáns italok

A mindennapi életben a felgyorsult, túlhajszolt, stresszes életmód, a helytelen táplálkozás egyre nagyobb problémát okoz az emberiség  számára. Ezért fokozottabb figyelmet kell fordítanunk az emberi szervezet egészségesebb életformájára. Meg kell találnunk az összhangot a táplálkozás és a mozgásigény között. Az antioxidáns italok hozzájárulnak az emberi szervezet ellenálló-képességének megőrzéséhez és fokozásához. A… Tovább: Antioxidáns italok »

Antioxidáns zöldségek

Antioxidáns zöldségek

Az antioxidáns tartalmú zöldségek rendkívül jó hatással vannak az emberi szervezetre, mivel nagyban javítják az egészségi állapotot. Az antioxidánsokat érdemes alkalmazni fertőzések, gyulladások kezelésére, ugyanis megakadályozza a vírusok és baktériumok sejtfalhoz való tapadását. A leghasznosabb, ha természetes formában juttatjuk a szervezetbe, pl. antioxidáns tartalmú zöldségek fogyasztása által. Antioxidánsok a zöldségekben… Tovább: Antioxidáns zöldségek »

Miből álljon egy antioxidáns diéta?

Miből álljon egy antioxidáns diéta?

Közismert a szabadgyökök sejtkárosító hatása, melyek ellen antioxidánsok segítségével lehet felvenni a harcot. Az antioxidánsok megvédik az egészséges sejteket a szabadgyökök károsító hatásától, továbbá meggátolják vagy lelassítják a folyamatban lévő károsodásokat. Szervezetünk védelme érdekében minél több antioxidánst kell biztosítanunk, melynek egyik módja az antioxidáns diéta. Az antioxidáns diéta legfontosabb összetevőit… Tovább: Miből álljon egy antioxidáns diéta? »

Antioxidáns 2024