Hírek táplálékkiegészítők és Antioxidáns témában

Az antioxidáns veszélyei

Az antioxidáns veszélyei

Tény, hogy szervezetünk működéséhez sok vitaminra és ásványi anyagra van szükség. Ám létezik egy bizonyos határ, ami már egészségtelen. A túl sok mesterséges vitamin bejuttatása nemhogy egészséges, hanem káros a szervezetre. Az antioxidáns veszélyei közé sorolhatjuk a túlzott vitaminfogyasztást. Főleg a zsírban oldódó vitaminok okozhatnak komoly problémákat. Az antioxidáns veszélyei nem… Tovább: Az antioxidáns veszélyei »

Antioxidáns napi szükséglet

Antioxidáns napi szükséglet

Az antioxidáns napi szükséglet, a szakértők szerint, legalább 5000 ORAC értékű élelmiszer bevitele. Ez azt jelenti, hogy naponta fogyasztanunk kellene pl. 100 g aszalt szilvát, esetleg 5 kg sárgabarackot, 200 g mazsolát, 500 g málnát, vagy számtalan más élelmiszert, attól függően, hogy milyen magas antioxidáns tartalommal bírnak. Az antioxidáns napi… Tovább: Antioxidáns napi szükséglet »

Lézeres antioxidáns mérés

Lézeres antioxidáns mérés

Az antioxidáns mérést már az 1920-as években kezdték alkalmazni. Azt állapították meg, hogy az antioxidánsok lézerfény hatására rezgéseket, más hullámhosszú fényt kibocsátanak ki, és ez mérhető. Ennek a ténynek alapján mi is megmérhetjük az antioxidáns szintünket, ezáltal pedig tisztában leszünk immunrendszerünk erősségével és sejtjeink élettartamának idejével. Amennyiben ez nem megfelelő,… Tovább: Lézeres antioxidáns mérés »

Antioxidáns 2024