Hírek szabadgyökök ellen és Antioxidáns témában

Antioxidáns hatású anyagok

Antioxidáns hatású anyagok

Szervezetünket nemcsak kívülről éri támadás, de belül is rengeteg ártalmas dologgal kell megküzdenie. Ilyenek például a felszabaduló szabadgyökök, melyek sejtkárosítóak. Ezeket legkönnyebben az antioxidáns tartalmú anyagokkal semlegesíthetjük. Közülük a legismertebb a zsírban oldódó E-vitamin, mely nagyon sok mindenben a segítségünkre lehet. Ilyen például a különböző szív- és agyi betegségek. Mivelhogy… Tovább: Antioxidáns hatású anyagok »

Mit tartalmazzon az antioxidáns lekvár?

Mit tartalmazzon az antioxidáns lekvár?

Az antioxidánsok bevitele téli időszakban is könnyen megoldható. Télen, amikor gyümölcs- és zöldségkészletünk is igencsak hiányos, az antioxidáns bevitelt megoldhatjuk lekvár formájában is. A legfontosabb, hogy az antioxidáns lekvárt megbízható helyről szerezzük be, ugyanis ahhoz, hogy hatékony legyen, nem szabad tartalmaznia tartósítószereket. Így előnyösebb, ha mi magunk készítjük el. Az… Tovább: Mit tartalmazzon az antioxidáns lekvár? »

Antioxidáns növények

Antioxidáns növények

A következőkben bemutatunk néhányat a mindennapjainkban meglévő antioxidáns növények közül, majd néhányat a különlegesebb, ritkább növények közül. Elsősorban tudnunk kell, hogy mikor antioxidáns növényeket szeretnénk beszerezni, az ORAC értéket kell figyelembe vennünk, mely az élelmiszerek és táplálék-kiegészítők antioxidáns kapacitására használt mérőszám. Ebből logikusan következik, hogy minél magasabb az ORAC érték,… Tovább: Antioxidáns növények »

Mit értünk az antioxidáns fogalma alatt?

Mit értünk az antioxidáns fogalma alatt?

Szinte napi rendszerességgel használjuk az antioxidáns szót, s ritka az olyan kozmetikum vagy bőrápoló termék, melynek összetevői között ne szerepelne e kifejezés. Ennek ellenére sokan nincsenek tisztában azzal, hogy tulajdonképpen mit is takar az antioxidáns fogalma, és hogy milyen hatással van szervezetünkre. Az -anti előtagból kikövetkeztethető, hogy valami ellen működik…. Tovább: Mit értünk az antioxidáns fogalma alatt? »

Antioxidáns 2024