Hírek ORAC érték és Antioxidáns témában

Antioxidáns növények

Antioxidáns növények

A következőkben bemutatunk néhányat a mindennapjainkban meglévő antioxidáns növények közül, majd néhányat a különlegesebb, ritkább növények közül. Elsősorban tudnunk kell, hogy mikor antioxidáns növényeket szeretnénk beszerezni, az ORAC értéket kell figyelembe vennünk, mely az élelmiszerek és táplálék-kiegészítők antioxidáns kapacitására használt mérőszám. Ebből logikusan következik, hogy minél magasabb az ORAC érték,… Tovább: Antioxidáns növények »

Mennyi az ideális antioxidáns tartalom?

Mennyi az ideális antioxidáns tartalom?

Sok növénynek van antioxidáns hatása, de mindezek mellett nagyon fontos az ezekben fellelhető antioxidáns tartalom, vagyis az ORAC érték. Minél magasabb ez az érték, annál hatékonyabb az adott növény az öregedés lassításában, valamint a betegségek meggátolásában. Az antioxidáns tartalom(ORAC) minimum napi 5.000 kell legyen ahhoz, hogy biztosítani tudjuk szervezetünk antioxidáns… Tovább: Mennyi az ideális antioxidáns tartalom? »

Antioxidáns étrend kiegészítő

Antioxidáns étrend kiegészítő

Manapság számos antioxidáns étrend kiegészítő tabletta áll rendelkezésünkre, mind más-más növényi kivonattal, hatással. Mindezek a készítmények arra szolgálnak, hogy segítsenek bennünket szervezetünk ellenálló-képességének növelésében, immunrendszerünk erősítésében, egészségünk megőrzésében. Természetesen nem csak egyfajta, egy összetételű atioxidáns étrend kiegészítő ismeretes. Van olyan, amely csak egy adott növényből készült, mint például az acai… Tovább: Antioxidáns étrend kiegészítő »

Mit jelent az antioxidáns érték?

Mit jelent az antioxidáns érték?

Szervezetünk legnagyobb ellenségei a szabadgyökök, melyek szervezetünk „rozsdásodását” (oxidációt), öregedést, sejtjeink károsodását okozzák. Minden növénynek megvan a maga védő, antioxidáns hatása. Ezek mérésére fejlesztették ki a tudósok azt a mutatót, mely egységes mérőszámot mutat, ezt nevezzük ORAC értéknek, mely az adott növény antioxidáns értékét mutatja. Az antioxidáns érték vagy ORAC… Tovább: Mit jelent az antioxidáns érték? »

Antioxidánsok mérése

Antioxidánsok mérése

Az antioxidánsok mérése több módszerrel is megoldható. A laboratóriumi vizsgálatok mellett olyan fájdalommentes teszt elvégzésére is van lehetőség, amely a tenyerünket átvizsgálva állapítja meg az ott található szövetek karotinoid szintjét. A karotinoidok az antioxidáns tartalmú tápanyagokban találhatók meg, így a bőrünkben mért karotinoid szint rávilágít a testünkben található antioxidánsok számára…. Tovább: Antioxidánsok mérése »

Antioxidáns 2024