Hírek gyümölcs és Antioxidáns témában

Fekete áfonya, antioxidáns gyümölcsként

Fekete áfonya, antioxidáns gyümölcsként

Az antioxidánsok nagyon fontos szerepet töltenek be az öregedés és a betegségek megelőzésénél, ugyanis védik a sejtjeinket a szabadgyökök káros hatásaitól. Köztudott, hogy a legtöbb antioxidánst az aszalt szilva után a bogyós gyümölcsök tartalmazzák. A sorban a mazsola után rögtön a fekete áfonya következik, amely hegyvidéken, magas völgyekben fordul elő… Tovább: Fekete áfonya, antioxidáns gyümölcsként »

Milyen problémákat okoz az antioxidáns hiány?

Milyen problémákat okoz az antioxidáns hiány?

Mikor szervezetünket leteríti egy betegség, ritkán gondolunk arra, hogy egy kis odafigyeléssel ezt könnyen megelőzhettük volna. Soha nem gondoljuk, hogy az antioxidáns hiány okozhat olyan betegségeket, mint az asztma, csontritkulás, érelmeszesedés, látásgyengülés, esetleg cukorbetegség. Az antioxidáns szint mérésére is van már lehetőség fejlett gépek alkalmazásával. Az antioxidáns hiány nem csak… Tovább: Milyen problémákat okoz az antioxidáns hiány? »

A legtöbb antioxidáns

A legtöbb antioxidáns

A legtöbb antioxidáns tartalmú zöldségeket és gyümölcsöket érdemes lenne naponta fogyasztani. Az orvosok úgy tartják, hogy minél több antioxidánst beviszünk a szervezetünkbe, annál tovább élünk. Ez az állítás azért igaz, mert az antioxidánsok megakadályozzák, hogy a szabadgyökök roncsolják a sejtjeinket, így azok minél tovább épek maradnak, mi annál több betegséget… Tovább: A legtöbb antioxidáns »

Antioxidáns hatású anyagok

Antioxidáns hatású anyagok

Szervezetünket nemcsak kívülről éri támadás, de belül is rengeteg ártalmas dologgal kell megküzdenie. Ilyenek például a felszabaduló szabadgyökök, melyek sejtkárosítóak. Ezeket legkönnyebben az antioxidáns tartalmú anyagokkal semlegesíthetjük. Közülük a legismertebb a zsírban oldódó E-vitamin, mely nagyon sok mindenben a segítségünkre lehet. Ilyen például a különböző szív- és agyi betegségek. Mivelhogy… Tovább: Antioxidáns hatású anyagok »

Antioxidáns fajták

Antioxidáns fajták

Az antioxidánsok létfontosságúak egészségünk szempontjából. Sokféle antioxidáns fajtát ismerünk. Fontos, hogy minél többet bevigyünk az étrendünkbe egészségünk megőrzése végett. Antioxidánst tartalmaz például a szelén, mely főként a halakban, a tenger gyümölcseiben és húsfélékben található meg, és az anyagcsere folyamatában van fontos szerepe. Más antioxidáns fajtát tartalmaznak a vitaminok. Az idegrendszer… Tovább: Antioxidáns fajták »

Atioxidáns arckrém

Atioxidáns arckrém

Antioxidáns arckrém már mindenhol beszerezhető, ki sem kell mozdulnunk a házból, csak fellépni internetre, megrendelni azt, majd készen kiszállítják házunkhoz a jótékony hatású krémet. Viszont sokkal inkább ajánlott, hogy mi magunk készítsük el az említett krémet, hiszen azt már tudjuk, hogy igen fontos az antioxidáns növények természetességének megőrzése. Antioxidáns arckém… Tovább: Atioxidáns arckrém »

A béta karotin antioxidáns szerepe

A béta karotin antioxidáns szerepe

A béta karotin antioxidáns szerepe, hogy védelmet nyújt a szabadgyökök ellen, amelyek nap mint nap mérgezik szervezetünket. A szabadgyökök méreganyagai külsőleg és belsőleg egyaránt mérgeznek bennünket, a különböző gyulladásoktól kezdve az alkoholig, cigarettáig koffeinig, kipufogógázig stb. Antioxidáns hatása révén a béta karotin védi szervezetünket ezen méreganyagok ellen. A béta karotin… Tovább: A béta karotin antioxidáns szerepe »

Melyik a legjobb antioxidáns gyümölcs?

Melyik a legjobb antioxidáns gyümölcs?

Egészségünk megőrzése szempontjából nagyon fontos napi szinten beiktatnunk étrendünkbe egy-két zamatos, egészséges gyümölcsöt. Magas vitamin-, rost- és antioxidáns tartalmuknak köszönhetően hozzájárulnak immunrendszerünk erősítéséhez, ugyanakkor rendszeres fogyasztásuktól fittebbek, egészségesek leszünk. Az alábbiakban felsoroljuk azokat a gyümölcsöket, amelyek a legjobb antioxidáns gyümölcsök közé tartoznak. Ha keveset mozgunk, stresszes életet élünk, nem pihenünk… Tovább: Melyik a legjobb antioxidáns gyümölcs? »

Antioxidáns 2024