Hírek betegségek megelőzése és Antioxidáns témában

Antioxidáns növelés

Antioxidáns növelés

Az antioxidánsok létfontosságú szerepet töltenek be a szervezet működésében, ezért nagyon fontos, hogy naponta elegendő antioxidánshoz jussunk. Manapság léteznek antioxidáns szint mérőműszerek, melyeket be is lehet szerezni, illetve szakértőt is hívhatunk, hogy megállapítsa ezt az értéket. Ha odafigyelünk az apróbb jelekre, mint pl. az immunrendszer gyengülése, fáradékonyság, gyengeség, arra következtethetünk,… Tovább: Antioxidáns növelés »

Antioxidáns zöldségek

Antioxidáns zöldségek

Az antioxidáns tartalmú zöldségek rendkívül jó hatással vannak az emberi szervezetre, mivel nagyban javítják az egészségi állapotot. Az antioxidánsokat érdemes alkalmazni fertőzések, gyulladások kezelésére, ugyanis megakadályozza a vírusok és baktériumok sejtfalhoz való tapadását. A leghasznosabb, ha természetes formában juttatjuk a szervezetbe, pl. antioxidáns tartalmú zöldségek fogyasztása által. Antioxidánsok a zöldségekben… Tovább: Antioxidáns zöldségek »

Antioxidáns fűszerek

Antioxidáns fűszerek

Korunk társadalmának legnagyobb problémája a népbetegségek – daganatos megbetegedések, cukorbetegség, szív-és érrendszeri betegségek stb. – elleni küzdelem. Ennek egyik hatékony módszere az anitoxidáns fűszerek rendszeres használata. Ilyen fűszer pl. a gyömbér, fahéj, kakukkfű, kurkuma, hogy csak néhányat említsünk közülük. Hazánkban nagyszámban megtalálhatók és beszerezhetők ezek a csodanövények, ezért ki kell… Tovább: Antioxidáns fűszerek »

Mennyi az ideális antioxidáns tartalom?

Mennyi az ideális antioxidáns tartalom?

Sok növénynek van antioxidáns hatása, de mindezek mellett nagyon fontos az ezekben fellelhető antioxidáns tartalom, vagyis az ORAC érték. Minél magasabb ez az érték, annál hatékonyabb az adott növény az öregedés lassításában, valamint a betegségek meggátolásában. Az antioxidáns tartalom(ORAC) minimum napi 5.000 kell legyen ahhoz, hogy biztosítani tudjuk szervezetünk antioxidáns… Tovább: Mennyi az ideális antioxidáns tartalom? »

Miben segít az antioxidáns étel?

Miben segít az antioxidáns étel?

Az antioxidáns étel nagyon sokat segíthet nekünk abban, hogy megőrizhessük egészségünket, fiatalságunkat, ideális testalkatunkat. Nagyon fontos mindenki számára az egészséges étkezés, hiszen senki sem szereti a túl korán megjelenő ráncokat, a cukorbetegséggel járó inzulininjekciókat, a rákkal járó kemoterápiát, a korai halál lehetőségét. A továbbiakban a szabadgyököket legyőző, fiatalító egészségmegőrző ételekről… Tovább: Miben segít az antioxidáns étel? »

Az antioxidáns aszalt szilva

Az antioxidáns aszalt szilva

Ősszel a szilvaaszalás szokása nagyon régi időkre vezethető vissza. Főként a vidéki emberek nagyon jól ismerik az antioxidáns aszalt szilva jótékony hatásait. A laboratóriumokban végzett modern kutatások csak megerősíteni tudták, hogy a szilva nemcsak ízletes, hanem megbízható „gyógyszer” is. Gazdag A-, C- és B-vitaminban, valamint olyan ásványi anyagokban, mint a… Tovább: Az antioxidáns aszalt szilva »

Antioxidáns 2024