Hírek betegségek ellen és Antioxidáns témában

Antioxidáns gyógynövény

Antioxidáns gyógynövény

Az antioxidáns gyógynövények skálája igencsak széles, ezért bőven válogathatunk közülük. Az egyik ilyen antioxidáns gyógynövény az árpa. Az árpa igen gyakori gabona, évente nagyon sokat termesztenek belőle. Főként takarmányként hasznosítják, viszont tele van vitaminokkal és antioxidánsokkal. Az árpát antioxidánsként leginkább rákos megbetegedésre és fekélyek, sebek kezelésére használják. Nagyon sok A-… Tovább: Antioxidáns gyógynövény »

Antioxidáns gyümölcsök, zöldségek

Antioxidáns gyümölcsök, zöldségek

Az antioxidáns gyümölcsök, zöldségek fogyasztása nagyon fontos azért, hogy megőrizzük az egészségünket. Az antioxidáns bevitele a szervezetbe legnagyobb mértékben akkor teljesíthető, ha nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk. Ez azért fontos, mert az antioxidánsok megölik a szabadgyököket, ezáltal nem károsodnak a sejtjeink, így csökken a rákos megbetegedés kockázata. Antioxidáns gyümölcsök:… Tovább: Antioxidáns gyümölcsök, zöldségek »

Antioxidáns gyümölcsök pozitív tulajdonságairól

Antioxidáns gyümölcsök pozitív tulajdonságairól

Antioxidáns gyümölcsök alatt azokat a gyümölcsöket értjük, amelyek olyan vegyületeket tartalmaznak, melyek antioxidánsként viselkedve elpusztítják a szabadgyököket. Az egyik ilyen antioxidáns gyümölcs a sárgadinnye. A sárgadinnye számtalan jó tulajdonsággal bír, szinte gyógynövényként tartják számon, nagyon sok béta-karotint, A-vitamint tartalmaz, amelyek kiváló antioxidánsok. Az antioxidáns gyümölcsök közül kiemelkedő még az áfonya…. Tovább: Antioxidáns gyümölcsök pozitív tulajdonságairól »

Antioxidáns 2024