Hírek betegségek és Antioxidáns témában

Antioxidáns védelem

Antioxidáns védelem

A szervezetünket ért támadások kivédése érdekében működik az immunrendszerünk. Segít megvédeni szervezetünket a kórokozóktól, vagy épp legyőzni kisebb fertőzéseket. Amennyiben valahol rés lesz ezen a pajzson, sokkal könnyebben betegedhetünk meg. Nagyon sokat segíthetünk, ha egészségesen táplálkozunk, vagy ha antioxidáns védelem segítségével támogatjuk szervezetünket. Az antioxidáns védelem azt jelenti, hogy a… Tovább: Antioxidáns védelem »

Antioxidáns, fehérjék okozta károk helyreállítására

Antioxidáns, fehérjék okozta károk helyreállítására

Az antioxidánsok olyan anyagok, amelyek a növényi és állati szervezetekben találhatóak meg. Legfőbb szerepük az, hogy megszüntessék a szabadgyökök által okozott károsodásokat. Vannak olyan fehérjék, amelyek hatására elszaporodnak a szabadgyökök. Az antioxidánsoknak ebben az esetben nagyon nagy szerepük van, hisz ha felborul az antioxidánsok és szabadgyökök közti egyensúly, az olyan… Tovább: Antioxidáns, fehérjék okozta károk helyreállítására »

Az antioxidáns gyógyszer szedéséről

Az antioxidáns gyógyszer szedéséről

Az antioxidánsok bevitele azért fontos, mert az antioxidánsok elpusztítják a szabadgyököket, amelyek káros hatással vannak ránk, többek közt a krónikus betegségek kialakulása miatt is ők tehetők felelőssé. Az antioxidáns gyógyszer szedése főleg azon személyeknek javallott, akik már krónikus betegségben szenvednek. A gyógyszer szedésével megnöveljük az antioxidáns szintünket, ezzel sokat teszünk… Tovább: Az antioxidáns gyógyszer szedéséről »

Az antioxidáns áfonya

Az antioxidáns áfonya

Az áfonyát méltán hívják csodanövénynek, melyet több mint ezer éve használnak hasmenés és skorbut esetén. Gyomorbetegségekre és menstruációs problémákra rögtön hat. Ezen felül használják izomgörcsök, fibrocisztás emlőbetegségek, keringési problémák, érelmeszesedés és trombózis esetén. Mindemellett vérnyomáscsökkentő hatású és nagyon gazdag antioxidánsban az áfonya. Cukorbetegek számára is ajánlott a fogyasztása. Az erdei… Tovább: Az antioxidáns áfonya »

Szabadgyök mérés

Szabadgyök mérés

A szabadgyök mérés a szervezet redoxpotenciáljának a feltérképezése. Laboratóriumi vizsgálat során egy csepp vérből megállapítható a redoxpotenciál. A méréskor kapott érték minél magasabb, annál nagyobb a szervezetben az oxidatív stressz, és annál kisebb a sejtvédő antioxidánsok száma. Magas érték esetében számos degeneratív folyamat játszódik le szervezetünkben. A szabadgyök mérés egészséges… Tovább: Szabadgyök mérés »

Antioxidáns 2024