Hírek étrend és Antioxidáns témában

Ajánlott antioxidáns kemoterápia alatt?

Ajánlott antioxidáns kemoterápia alatt?

Az antioxidánsok bevitele a kemoterápia alatt szakértők szerint nem ajánlott. Habár úgy tartják, hogy az antioxidánsok bevitelével megelőzhetőek a rákos megbetegedések – hisz az antioxidánsok megvédik a sejteket a szabadgyökök károsodásaitól –, a kemoterápia alatt mégsem ajánlott. Egyes elméletek szerint a rákos betegeknél a kemoterápia alatt a túlzott bevitelű antioxidánsok… Tovább: Ajánlott antioxidáns kemoterápia alatt? »

Az antioxidáns gyógyszer szedéséről

Az antioxidáns gyógyszer szedéséről

Az antioxidánsok bevitele azért fontos, mert az antioxidánsok elpusztítják a szabadgyököket, amelyek káros hatással vannak ránk, többek közt a krónikus betegségek kialakulása miatt is ők tehetők felelőssé. Az antioxidáns gyógyszer szedése főleg azon személyeknek javallott, akik már krónikus betegségben szenvednek. A gyógyszer szedésével megnöveljük az antioxidáns szintünket, ezzel sokat teszünk… Tovább: Az antioxidáns gyógyszer szedéséről »

Különböző antioxidánsok daganat ellen

Különböző antioxidánsok daganat ellen

Kutatások szerint a szabadgyökök, ha nagy mennyiségben jelennek meg a szervezetben, daganatos megbetegedést is kiválthatnak, ugyanis nagymértékben roncsolják szervezetünk sejtjeit, rákos elváltozásokat hozván létre. A különböző antioxidánsok daganat elleni, célzott használatával megelőzhető a rákos megbetegedések kialakulása, vagy csökkenthető a már kialakult tumorok fejlődése, továbbterjedése a környező szervekre. Az antioxidánst tartalmazó… Tovább: Különböző antioxidánsok daganat ellen »

Érdekességek az antioxidánsokban gazdag élelmiszerek sokaságáról

Érdekességek az antioxidánsokban gazdag élelmiszerek sokaságáról

Ahhoz, hogy lelassítsuk az öregedést, és megpróbáljuk elkerülni a különböző betegségeket, figyelnünk kell arra, hogy megfelelően táplálkozzunk és pótoljuk a hiányzó tápanyagokat. Vegyük sorra az antioxidánsokban gazdag élelmiszerek sokaságát!  Orvosunk összeállíthat nekünk egy étrendet, amellyel védeni tudjuk szervezetünket egy adott betegségtől. Az antioxidánsokban gazdag élelmiszerek segítségével étrendünk segíthet csökkenteni a… Tovább: Érdekességek az antioxidánsokban gazdag élelmiszerek sokaságáról »

Vitaminok fajtái

Vitaminok fajtái

Vitaminokra szükségünk van egészségünk védelméért és a megfelelő anyagcsere működéséért, gyermekeknél pedig a megfelelő növekedés szempontjából. Ugyanakkor segítik a hormonok, a vörösvértestek és fehérvérsejtek, illetve az idegrendszerhez szükséges kémiai anyagok kialakulását. A vitaminok fajtái: vannak zsírban oldódó és vízben oldódó vitaminok. Felszívódásukhoz tehát vagy vízre, vagy zsírra van szükségük. Zsírban… Tovább: Vitaminok fajtái »

Az antioxidánsok szerepe

Az antioxidánsok szerepe

Egyre több tanulmány támasztja alá azt a tényt, hogy nagyon jelentős az antioxidánsok szerepe az egészségünk megőrzésében. A kutatások arról számolnak be, hogy az antioxidánsok elejét vehetik a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos megbetegedéseknek. Ezek mellett segítenek megőrizni memóriánk frissességét, és csökkentik a szellemi leépülés kockázatát. Az antioxidánsok szerepe… Tovább: Az antioxidánsok szerepe »

Antioxidáns 2024