Hírek ásványi anyagok és Antioxidáns témában

Az antioxidáns veszélyei

Az antioxidáns veszélyei

Tény, hogy szervezetünk működéséhez sok vitaminra és ásványi anyagra van szükség. Ám létezik egy bizonyos határ, ami már egészségtelen. A túl sok mesterséges vitamin bejuttatása nemhogy egészséges, hanem káros a szervezetre. Az antioxidáns veszélyei közé sorolhatjuk a túlzott vitaminfogyasztást. Főleg a zsírban oldódó vitaminok okozhatnak komoly problémákat. Az antioxidáns veszélyei nem… Tovább: Az antioxidáns veszélyei »

Antioxidáns vizsgálat

Antioxidáns vizsgálat

Mikor szervezetünket egy betegség támadja meg, gyakran több vizsgálaton is kell részt vennünk, mint például vér- vagy székletvizsgálaton. Nagyon ritka az, hogy valakinek eszébe jusson az antioxidáns vizsgálat. Pedig egy ilyen egyszerű, fájdalommentes vizsgálatból rengeteg minden kiderülhet. Mivelhogy antioxidánsoknak a vitaminok minősülnek leginkább, így egy olyan vérvizsgálat, amely kimutathatja a… Tovább: Antioxidáns vizsgálat »

Antioxidáns gyógynövény

Antioxidáns gyógynövény

Az antioxidáns gyógynövények skálája igencsak széles, ezért bőven válogathatunk közülük. Az egyik ilyen antioxidáns gyógynövény az árpa. Az árpa igen gyakori gabona, évente nagyon sokat termesztenek belőle. Főként takarmányként hasznosítják, viszont tele van vitaminokkal és antioxidánsokkal. Az árpát antioxidánsként leginkább rákos megbetegedésre és fekélyek, sebek kezelésére használják. Nagyon sok A-… Tovább: Antioxidáns gyógynövény »

Mit jelent az antioxidáns érték?

Mit jelent az antioxidáns érték?

Szervezetünk legnagyobb ellenségei a szabadgyökök, melyek szervezetünk „rozsdásodását” (oxidációt), öregedést, sejtjeink károsodását okozzák. Minden növénynek megvan a maga védő, antioxidáns hatása. Ezek mérésére fejlesztették ki a tudósok azt a mutatót, mely egységes mérőszámot mutat, ezt nevezzük ORAC értéknek, mely az adott növény antioxidáns értékét mutatja. Az antioxidáns érték vagy ORAC… Tovább: Mit jelent az antioxidáns érték? »

Zöldségekben fellelhető antioxidáns: cékla

Zöldségekben fellelhető antioxidáns: cékla

A céklát világszerte kiváló antioxidánsként tartják számon, ugyanis nagy mennyiségben tartalmaz vitaminokat és ásványi anyagokat. A Dél- és Közép-Európában őshonos cékla a répafélék családjába tartozik, s mára már szinte az egész világon elterjedt. Igen összetett növényről van szó, mely finom íze miatt is igen keresett, ugyanakkor gyógyhatásáért is sokan fogyasztják…. Tovább: Zöldségekben fellelhető antioxidáns: cékla »

Vitaminok hajra

Vitaminok hajra

A helyes táplálkozás létfontosságú hajunk szempontjából is, hogy az minél egészségesebb, ragyogóbb és erősebb szálú legyen. Ásványi anyagok és vitaminok hajra kifejlesztett változatának rendszeres fogyasztása a legegyszerűbb és leghatékonyabb mód arra, hogy hajunk jó állapotban legyen. Szakértők szerint körülbelül két hónap szükséges, míg az eredmény láthatóvá válik. Az A-, C-,… Tovább: Vitaminok hajra »

Antioxidáns 2024