Cikkek a(z) Ételek és Antioxidáns kategóriából

Az antioxidáns ételek és táplálékkiegészítők fogyasztásával optimálisra állíthatjuk szervezetünkben az antioxidánsok szintjét. Egészségünk megőrzése érdekében szükségünk van arra, hogy a lehető leggyakrabban szerepeljenek étrendünkben az antioxidáns ételek. A zöldségekben, gyümölcsökben és magvakban gazdag, változatos étrend biztosítja számunkra a kellő mennyiségű antioxidáns bevitelt. Amennyiben táplálkozásunkból hiányoznak ezen élelmiszerek, étrend kiegészítőkre lesz szükségünk.

Miben segít az antioxidáns étel?

Miben segít az antioxidáns étel?

Az antioxidáns étel nagyon sokat segíthet nekünk abban, hogy megőrizhessük egészségünket, fiatalságunkat, ideális testalkatunkat. Nagyon fontos mindenki számára az egészséges étkezés, hiszen senki sem szereti a túl korán megjelenő ráncokat, a cukorbetegséggel járó inzulininjekciókat, a rákkal járó kemoterápiát, a korai halál lehetőségét. A továbbiakban a szabadgyököket legyőző, fiatalító egészségmegőrző ételekről… Tovább: Miben segít az antioxidáns étel? »

Melyik a legjobb antioxidáns gyümölcs?

Melyik a legjobb antioxidáns gyümölcs?

Egészségünk megőrzése szempontjából nagyon fontos napi szinten beiktatnunk étrendünkbe egy-két zamatos, egészséges gyümölcsöt. Magas vitamin-, rost- és antioxidáns tartalmuknak köszönhetően hozzájárulnak immunrendszerünk erősítéséhez, ugyanakkor rendszeres fogyasztásuktól fittebbek, egészségesek leszünk. Az alábbiakban felsoroljuk azokat a gyümölcsöket, amelyek a legjobb antioxidáns gyümölcsök közé tartoznak. Ha keveset mozgunk, stresszes életet élünk, nem pihenünk… Tovább: Melyik a legjobb antioxidáns gyümölcs? »

Egy különleges, egészséges gyümölcs: az antioxidáns gránátalma

Egy különleges, egészséges gyümölcs: az antioxidáns gránátalma

Kevés az az ember, aki nem kedvel különösen valamilyen gyümölcsöt, és ritka az is, hogy kedvenc gyümölcsünket ne kapjuk meg valamelyik nagyáruházban az év bármely szakaszában. Az üzletek polcai tele vannak szebbnél szebb és jobbnál jobb gyümölcsökkel. De vajon melyik tartalmazza a legtöbb vitamint vagy antioxidánst? „Vegyük le a polcról”,… Tovább: Egy különleges, egészséges gyümölcs: az antioxidáns gránátalma »

Érdekességek az antioxidánsokban gazdag élelmiszerek sokaságáról

Érdekességek az antioxidánsokban gazdag élelmiszerek sokaságáról

Ahhoz, hogy lelassítsuk az öregedést, és megpróbáljuk elkerülni a különböző betegségeket, figyelnünk kell arra, hogy megfelelően táplálkozzunk és pótoljuk a hiányzó tápanyagokat. Vegyük sorra az antioxidánsokban gazdag élelmiszerek sokaságát!  Orvosunk összeállíthat nekünk egy étrendet, amellyel védeni tudjuk szervezetünket egy adott betegségtől. Az antioxidánsokban gazdag élelmiszerek segítségével étrendünk segíthet csökkenteni a… Tovább: Érdekességek az antioxidánsokban gazdag élelmiszerek sokaságáról »

Az antioxidánst tartalmazó ételek bevitelének fontossága

Az antioxidánst tartalmazó ételek bevitelének fontossága

Az antioxidánst tartalmazó ételek fogyasztása jó hatással van szervezetünkre. Tudjuk, hogy az oxidáció folyamata testünkben az öregedést jelenti, és hogy sok kárt tud okozni. Az öregedés ugyan egy természetes folyamat, de ennek sebességét lelassíthatjuk különböző módszerekkel. Napjainkban különösen fontos, hogy vigyázzunk egészségünkre, mert az immunrendszer rengeteg káros hatásnak van kitéve…. Tovább: Az antioxidánst tartalmazó ételek bevitelének fontossága »

Elindult az antioxidáns információs portál!

Elindult az antioxidáns információs portál!

Elindult az antioxidáns információs portál!

Antioxidáns 2024