Hírek rák és Antioxidáns témában

Ajánlott antioxidáns kemoterápia alatt?

Ajánlott antioxidáns kemoterápia alatt?

Az antioxidánsok bevitele a kemoterápia alatt szakértők szerint nem ajánlott. Habár úgy tartják, hogy az antioxidánsok bevitelével megelőzhetőek a rákos megbetegedések – hisz az antioxidánsok megvédik a sejteket a szabadgyökök károsodásaitól –, a kemoterápia alatt mégsem ajánlott. Egyes elméletek szerint a rákos betegeknél a kemoterápia alatt a túlzott bevitelű antioxidánsok… Tovább: Ajánlott antioxidáns kemoterápia alatt? »

Különböző antioxidánsok daganat ellen

Különböző antioxidánsok daganat ellen

Kutatások szerint a szabadgyökök, ha nagy mennyiségben jelennek meg a szervezetben, daganatos megbetegedést is kiválthatnak, ugyanis nagymértékben roncsolják szervezetünk sejtjeit, rákos elváltozásokat hozván létre. A különböző antioxidánsok daganat elleni, célzott használatával megelőzhető a rákos megbetegedések kialakulása, vagy csökkenthető a már kialakult tumorok fejlődése, továbbterjedése a környező szervekre. Az antioxidánst tartalmazó… Tovább: Különböző antioxidánsok daganat ellen »

Segíthet az antioxidáns a rák ellen?

Segíthet az antioxidáns a rák ellen?

Az oxidáció folyamán a sejtek szétesnek, és károsodnak a szövetek, amely ha nagy mennyiségben történik, már betegségről beszélünk. A rák is az oxidáció egyik következménye, az a súlyos betegség, amikor a szabad gyökök megtámadják a sejteket, és a sejtmagba jutnak. Az antioxidáns a rák ellen is védelmet nyújt.  Védenünk kell… Tovább: Segíthet az antioxidáns a rák ellen? »

Antioxidáns 2024